Anneke, Peter en Pieter in de Marathon van Amsterdam

Het was koud en er vielen in het begin nog heftige regen- en hagelbuien. Niet echt ideaal voor een ochtendje lopen. Maar wie A zegt, moet ook B zeggen. Dus hebben Anneke, Peter en Pieter doorgezet, alles getrotseerd, en de finish gehaald. De voldoening is er alleen maar groter om. Zeker als je mag finishen in het Olympisch Stadion.

En er zijn allemaal mijlpalen gehaald vandaag. Voor Anneke was dit – in haar 50e levensjaar – de allereerste marathon. Ze heeft er lang en serieus voor getraind; in anderhalf jaar bij Lekker Hollen! heeft zij een idee omgezet in daden. Bovendien is Anneke de eerste dame van Lekker Hollen! die een marathon liep. Voor Pieter was het de vijfde marathon en daar moest een prestatie worden neergezet, want in de vorige marathon (in Rotterdam) haalde hij net niet de drieĆ«nhalf uur en dat moest nog wel worden rechtgezet. Peter liep vandaag zelfs alweer de tiende marathon! Maar voor hem geen prestatiedruk. Gewoon weer lekker uitlopen is het belangrijkste.

In de eerste helft waren de tempo’s nog heel constant: Anneke zo rond de 6:25, Peter rond 6:00 en Pieter steevast op 5:51, waarmee hij ruim onder zijn doel zou moeten kunnen finishen.

Pieter was dan ook de eerste die over de finish kwam. Met een heel strak schema van 4:52 per km is de eindtijd 3:26:16 geworden. Doel bereikt en een nieuw Lekker Hollen! clubrecord. Gefeliciteerd Pieter!

Daarna volgde Peter die voor zijn doen een weinig aflopend schema liep van 6:00 naar 6:20. Met zijn finish van 4:27:58 zal hij best tevreden zijn, want het is al heel wat jaren geleden dat hij sneller liep. Het weer zal hem daarbij wel hebben geholpen, want Peter zweert altijd bij een frisse temperatuur (naast de koffie vooraf).

En kort na Peter kwam Anneke binnen die ook een heel vlak schema tussen 6:25 en 6:30 kon aanhouden en pas in de laatste paar kilometer naar 6:34 ging. Heel knap op je eerste marathon. Dus de tijd van 4:37:08 voor Anneke is ook om heel tevreden mee te zijn.

En natuurlijk was er de ‘huldiging’ op onze dinsdagavond.

1 thought on “Anneke, Peter en Pieter in de Marathon van Amsterdam

Comments are closed.