Duoloop, toast en Gouden Schoen

Op 10 januari was de traditionele nieuwjaarsloop van Lekker Hollen! Alle lopers – iedereen was aanwezig – werden in duo’s gekoppeld en lopen 5 kilometer. De starttijd is afhankelijk van de zelf ingeschatte looptijd, zodat iedereen (in theorie) gelijk kan aankomen. De uitkomsten van de loop zijn als volgt:

Na deze inspanning was het tijd voor de traktaties. Alles was door de lopers zelf meegebracht: tulband, chocola, oliebollen, tomatenspiesjes, kaas, worst, zoutjes, bier, wijn en fris, waarmee het nog een gezellig late avond werd. Peter werd verwend met een pakket streekproducten, voor het wekelijks dinsdagavond onderdak geven aan de lopers. En daarna was er natuurlijk de uitreiking van de Gouden Schoen: de wisseltrofee voor een lid van de groep die dat – om heel verschillende redenen – verdiend heeft. Dit jaar werd de schoen door Brenda uitgereikt aan Dick voor zijn doorzettingsvermogen om ondanks tegenslag toch elke week weer met nieuwe moed te starten.