Pieter in de World Police & Fire Games Rotterdam

In de week van 22 tot 31 juli werden de World Police & Fire Games gehouden in Rotterdam. Dit is een toernooi waarin politie- en brandweermannen van over de hele wereld, met elkaar de strijd aangaan in een veelheid aan disciplines. Een soort olympische spelen voor politie- en brandweermannen, inclusief een grootse openings- en sluitingsceremonie. Dit jaar was het in Nederland en dat was voor Pieter een mooie gelegenheid om mee te doen. Hij koos voor de halve marathon die op zondag werd gelopen.

Pieter had zich het doel gesteld om op deze afstand een PR te lopen tussen 1:45 en 1:50. Hij startte naar zijn idee voorzichtig, maar na enkele kilometers bleek dat het tempo al in de buurt van de 5 min/km lag, terwijl de benen nog goed voelden. En dat goede gevoel bleef erin tot de laatste twee kilometers. Dat was nog even afzien, maar als je weet dat een PR er in zit én er is ook nog veel publiek om je aan te moedigen, dan krijg je vleugels. Uiteindelijk was er de finish in een prachtige tijd die Pieter zelf ook niet had verwacht. Dus namens de hele club: Hulde en Gefeliciteerd Pieter!

1 thought on “Pieter in de World Police & Fire Games Rotterdam

  1. Onze eigen verslaggever. Dank Hans. Een heel leuk stukje en precies hoe ik het beleefd heb. Heel bijzonder om te doen en mee te maken. Groet Pieter

Comments are closed.