Lekker Hollen! bij de Puinduinrun

Zondagmorgen 27 maart, sinds een lange tijd moesten we de wekker zetten, terwijl de wedstrijd pas om 11:00 start. Om acht uur begint hij te rammelen. Nog maar half wakker realiseer ik mij dat alle klokken verzet moeten worden. Om halftien moet ik Colinda ophalen en ook André gaat mee voor de mooie plaatjes. Het is al prachtig weer. Vlak voordat we Gerda Roest ophalen zie we Tom al op de terugweg van zijn gebruikelijke zondagmorgenloopje. We roepen in koor: ”je kan nog mee hoor!”, maar Tom bedankt. Heen en weer naar Bilderdam is genoeg voor vandaag. Zodra Gerda is ingestapt stellen we de navigatie in op de Puinduin in Den Haag.

Bij aankomst eerst de startnummers halen bij het vakantiepark. We krijgen gelijk onze prijs al mee, da’s mooi … want we hebben nog niks gedaan …

De start wordt helaas niet meer ingeluid met een harde knal, het kanon blijkt verkocht. Niet veel later, na een heuvel de eerste trap het duin op. Bovenaan een voldaan gevoel, dat ging makkelijk. Na de vierde trap was dat makkie-gevoel echter ver te zoeken. Afzien was het.

Colinda en Gerda houden het na twee rondjes voor gezien (in 55:50 en 58:06). Marco perst er nog een derde uit (1:03:44). Eenmaal over de finishlijn, blikken we terug: “het was weer een leuk loopje”.

Op de terugreis in de auto is het volgende loopje al snel beslist: op 3 juli de Urbantrail van Den Haag. Ik kan niet wachten wie gaat er mee?

Groeten, Marco Lek.