Voorbereiding marathon Lekker Hollen!

Marco en Pieter worden binnenkort 50 jaar en hebben zich een doel gesteld: “Wij willen vóór onze 50e verjaardag nog een marathon lopen.” Hans wilde dat ook wel en heeft zich erbij aangesloten (hoewel dat niet meer voor z’n 50e lukt, maar hopelijk wel vóór z’n 66e). Er is een ronde van 21,1 km uitgezet tussen Ter Aar en Leimuiden en die wordt twee keer gelopen.

Die ronde van 21,1 km bracht Colinda en Marjan op de uitdaging om voor het eerst een halve marathon te gaan lopen. En ook Brenda en Nico hebben – met al ervaring op de halve – zich daarbij aangesloten. Tenslotte lopen Dick en Jos nog een 10 km op een deel van het parcours. En wie weet sluiten zich nog meer lopers aan. Dus al met al wordt 11 april een uitdagend dagje Lekker Hollen!

Op zondag 11 april om 9:30 uur starten de lopers met de oranje Lekker Hollen! shirts in het tunneltje bij het kerkje (het “suikerpotje”) in Ter Aar. Sommige lopers gaan linksom, andere gaan rechtsom, zodat ze elkaar onderweg nog kunnen aanmoedigen.

Er is al maanden flink getraind door de lopers van de hele en halve marathon. Met serieuze loop-schema’s met interval-, blok- en duurtrainingen. Iedereen heeft als doel om de afstand in elk geval uit te lopen, ongeacht de tijd. Op de marathon is de verwachting – maar geen zekerheid – dat Marco en Pieter binnen de 4 uur zullen finishen. Hans heeft dat doel laten varen en hoopt binnen 4 uur 15 min binnen te komen. Er is in de afgelopen weken getraind met veel wind en lage temperaturen; het weer voor 11 april ziet er in elk geval goed uit: rustig, droog en niet te warm of koud.

Voor eten en drinken zorgen de lopers zelf, al dan niet met meefietsende verzorgers/aanmoedigend publiek. Wat eten en drinken ze zoal? We weten al dat Hans water en limonade met stukjes koek en banaan meeneemt, Brenda roosvicee, Pieter heeft gelletjes en Marco drinkt bier. In de evaluatie zullen we wel zien wat het beste heeft gewerkt 😉.