Peter, Marco en Pieter in de marathon van Rotterdam

Peter omdat hij er een beetje aan verslaafd is geraakt. Pieter omdat z’n PR nóg beter moest. Marco gewoon omdat het kan. Onder bijna ideale omstandigheden zijn deze drie Lekker Hollen! lopers aan weer een nieuw marathon-avontuur begonnen.

Pieter liep zijn 4e marathon – in twee jaar tijd – en heeft zijn doel bereikt. De vele kilometers in de voorbereiding én een strakke tempo-discipline met weinig verval, hebben vrucht afgeworpen. Een verbetering van het PR met 6 minuten in een tijd van 3:31 is toch fantastisch! Of heeft ie zich alweer een nieuw doel gesteld? We horen het snel vermoed ik.

Peter is onze meest ervaren marathonloper. Dit was alweer zijn 9e! “Uitlopen is belangrijker dan je tijd” zegt hij altijd. Dus niets forceren en rustig doorgaan. Maar na 25 km en zéker na 35 km kwam toch behoorlijk de klad in het tempo en moest Peter genoegen nemen met een tijd van 4:46.

Voor Marco was dit pas de 2e marathon. Gezien het behoorlijk constante tempo heeft hij lekker relaxed gelopen. Iets minder snel dan de Lekker Hollen! marathon in april 2021, maar ook 3:50 is nog heel mooi, dus dat mag de pret niet drukken.