Lekker Hollen! in de Leiden marathon

Op een (te) warme 15 mei 2022 hebben twee leden van Lekker Hollen! de Leiden marathon volbracht. Pieter en Peter hebben alles uit de kast moeten halen om bij een temperatuur van 25 graden niet oververhit te raken. Pieter balanceerde op het randje, maar kon zich op de laatste 10 kilometer toch nog herpakken. Peter – met wat meer marathonervaring – heeft vanaf het begin het tempo wat aangepast en wist met een natte spons in de nek de 42km redelijk gelijkmatig uit te lopen. Gelukkig waren er de aanmoedigingen van de clubgenoten, vooraf op de Lekker Hollen! groepsapp en live op zondag. Andy en Brenda stonden met flyers langs de route en Marco en Hans hebben stukjes meegelopen.

Commentaar van Pieter na afloop: “Andy, Brenda, Marco en Hans dank voor jullie support naast en in de route. Ik heb hem uitgelopen in 4.08.44. Bij de 20km zakte ik door het ijs. Benen liepen vol. Marco en Hans hebben mij een eind op sleeptouw genomen. Met drinken, wandelen en weer aanzetten de eindstreep bereikt. 🥵”

Peter was – na zijn tweede marathon in 5 weken! – wat korter in zijn commentaar: “Voorlopig even geen volgende marathon.” Hij eindigde in 4 uur 44 minuten, waar je best heel trots op mag zijn onder deze omstandigheden.