One en Only Roelofarendsveen

Vandaag lopen twee teams van Lekker Hollen! de One en Only Bona Rock Around Splotsz estafette marathon. Een beetje nerveus, niet omdat het een marathon is, maar omdat ze zo goed mogelijk voor de dag willen komen in deze ludieke wedstrijd. De twee teams: ‘The Running Sisters’ met Brenda, Marjan, Colinda en Gerda Roest en ‘Kiss (my ass)’ met Peter, Marcel, Marco en Hans, waren al vroeg op pad om zich te schminken en kleden. Met name het schminken van Kiss kost ongeveer 1 uur per band-lid.

En het resultaat mag er zijn!

Om 11 uur verzamelen de teams zich in Roelofarendsveen voor de inschrijving, even rondkijken naar de concurrenten en een foto-shoot. Nog even verdiepen in de route; die is ook dit jaar weer bijzonder, want slingert door een wijk met versierde straten en veel enthousiaste kijkers, door een fietstunneltje, door het Splotsz-gebouw, terug door het tunneltje, trapje op, andere straatjes, door de oude Bonaventura-school en dan naar de finish. Een rondje van 2,81 km dat 15 keer moet worden gelopen voor de marathon.

De loop is kleurrijk. En je moet er wat voor over hebben om op te vallen.

Soms opgejaagd door hordes ro(n)kende kerels.

Heen en weer door disco Splotsz. Alleen met je gitaar …

… of je loopt met concurrenten.

Je speelt een deuntje onderweg, in Splotsz of het Bonaventura.

Tunneltje in en tunneltje uit. Tussendoor even stretchen en weer op tijd klaar zijn voor de volgende wissel.

Het is warm, dus tussendoor even in de schaduw bijkomen, anders loopt de schmink te veel door. En dan weer opletten of het weer tijd is voor de volgende ronde.

De laatste ronde wordt met het hele team gelopen, allemaal met een gitaar van de organisatie.

En dan eindelijk de finish. Met mooie tijden op de klok.

Ter afsluiting van deze prachtige, enerverende, zonovergoten en vooral gezellige dag doen we nog een gitarenfoto, biertje en hotdog. En – als kers op de taart – de 2e prijs voor originaliteit voor het team ‘Kiss (my ass)’.