Oranjeloop Ter Aar

Marco: Het is 11.30 uur, zonnig maar fris. Met frisse tegenzin is team “Lekker Hollen!” zich aan het voorbereiden voor de race. Andy, Brenda, Marjan, Colinda en Marco staan te trappelen in het startvak. Vergezeld door vele bekende plaatsgenoten en aangemoedigd door de supporters, mogen ze geen flater slaan.
PANG, de menigte wordt losgelaten. Als paarden in galop gaat team “Lekker Hollen!” over de startmatten. De toeschouwers zijn uitzinnig. Al snel hebben Andy en Marco een goed positie in de menigte veroverd. Als de menigte na een blokje om nogmaals de start passeert, zijn de winnaars al van de verliezers gescheiden, aangemoedigd door de menigte publiek gaat team “Lekker Hollen!” nu pas echt los. Bij passage Aardamseweg staat Dick enthousiast de eerste lopers aan te moedigen. Tandje er bij, niet omdat het moet maar: de omstandigheden laten het toe. Bij het bruggetje op het Kerkpad staat André te fotograferen “dat moeten mooie foto’s worden”. Alle leden – ieder op zijn tempo – passeren de drinkpost. Bij de grote brug spot Andy, nog steeds met Marco in zijn kielzog, de gedoodverfde Lekker Hollen-rivaal Marcel. Praten gaat niet meer, maar de blik van Andy spreekt boekdelen …”hij gaat hem pakken” en goed ook. Nog een tandje erbij, vlak voor het gemeentehuis is Marcel verslagen. Niet veel later geeft Marco Andy een zetje met de woorden “ga maar, ik haak af”. Andy, gestuwd door de menigte, zet de eindsprint in. Hij gaat voor een toptijd. Niet veel later finishen alle leden van team “Lekker Hollen!” stuk voor stuk met mooie tijden. Oranjeloop 2019, Team Lekker Hollen hoeft zich dit jaar weer niet schamen.

Heren 10km: 11e Andy 45:50 (seizoens-PR), 13e Marcel 45:58, 14e Marco 46:03; Dames 10km: 9e Brenda 53:10, 17e Colinda 58:02; Dames 5,5km: 12e Marjan 34:50. Op naar de volgende prestatie.

1 thought on “Oranjeloop Ter Aar

Comments are closed.